Høslæt
Høslæt
Her kommer en lille status for vores areal og de aktiviteter, der ligger foran os i 2024. Vi håber, at I stadig er klar på at give en hjælpende hånd med og at vi sammen kan finde flere gode folk, der interesserer sig for natur, fællesskab og biodiversitet.
Julie har arbejdet på at finde op og ned på, hvordan vi kommer i gang med de tre metoder til at kick starte vores areal med muldafrømning, afbrænding og fingerklipning af le-arealet.
Fingerklipning af arealet med le-slåning: Det lykkedes desværre ikke at få styr på fingerklipning af området med le-slåning, som vi påbegyndte at slå i år. Julie har arbejdet på løsningsmuligheder med Peder Kristian fra Høslæt-lauget og Otto fra Landbomuseet. Der er ikke aftalt noget fast endnu.
Afbrænding af 1/3 af engen: Der er en del at holde styr på her. Derfor har Julie været i kontakt med Gladsaxe Kommune, som har afprøvet naturpleje ved afbrænding, for at udveksle erfaringer. På baggrund af dette har Julie taget kontakt til kommunens affaldsafdeling og Miljøstyrelsen for at få de nødvendige tilladelser på plads til, at vi kan få lov til at afbrænde noget af engen til foråret. Vi regner med, at det kan lade sig gøre at afbrænde i foråret 2024.
Naturstyrelsen stiller en skovarbejder til rådighed til afbrænding af arealet. Formentligt i løbet af marts måned. Vi har brug for mindst 5 frivillige til at være "branddaskere". Det vil sige hjælpe med at forhindre, at flammerne pludselig breder sig. Samt hjælpere til afmærkning af området til afbrænding og diverse andre ting. Vi har ikke en specifik dato endnu, men vender tilbage med en forespørgsel på en forhåndstilkendegivelse på, hvem der kan deltage.
Muldafrømning og insektvold: Julie arbejder også på en løsning med at fjerne mulden på den sidste tredjedel af engen med hjælp fra Peder Kristian og Otto. Der er ikke lagt en konkret plan endnu. Jorden, der fjernes, skal lægges som en insektvold langs skoven, der grænser til den nordlige del af høslæt-engen. På denne måde skal det afrømmede jord ikke transporteres langt, og vi kan samtidig forsøge os med endnu et initiativ til gavn for insekterne.
Formidling af høslætlauget og projektet
Ud over alle de praktiske gøremål med at skabe en bedre biodiversitet på engen, skal vi også fortælle om vores projekt. Både for at opnå mere viden om biodiversitet og give andre lyst til at lave mere vild med vilje i deres haver. Men selvfølgelig også for at få udvidet vores kreds af flere le-slåere.
Skilt til formidling på vores areal: Vi er næsten i mål med et skilt, som skal formidle vores projekt på høslætarealet med både inddelingen, så flagene vi satte i sommer giver mening for de forbipasserende. På skiltet oplyser vi også om, hvordan man kan blive en del af høslætlauget.
Nyheder og datoer på Landbomuseets facebook og hjemmeside: Vi skal have lagt en plan for vores aktiviteter hen over året og de emner, vi gerne vil fortælle om. Fx afbrænding og muldafrømning.
www.oplevkolding.dk: Nanna sørger for at annoncere aktiviteterne i kalenderen på oplevkolding.dk og kommunens facebook-sider
Naturstyrelsen har leveret planker til at bygge borde og bænke. Det skal vi også have lagt en plan for at komme i gang med.
Summa resumé. Vi vender tilbage i det nye år med et fællesmøde, hvor vi lægger en plan for aktiviteterne for 2024